Dele

NAPOLEONSHATTER

Oppskrift på danske napoleonshatter

Napoleonshatter er danske tradisjonelle julekaker. Kombinasjonen med mørdeig og ekte marsipan smaker utrolig godt sammen. Dette er en julekake du virkelig vil kose deg med!

Se film på hvordan du bretter sammen napoleonshattene.

Napoleonshatter på et hvitt fat.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
30

Ingredienser

  • 300 g hvetemel
  • 200 g kaldt smør
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 stk romtemperert egg

FYLL TIL NAPOLEONSHATTENE

  • 300 g ODENSE Ekte marsipan
  • 100 g ODENSE Nougat (valgfritt)
  • 1 stk eggehvite
  • 100 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til en deig, uten å kna deigen deigen for mye. Den skal være akkurat passe knadd sammen. Legg deigen kjølig i minst 45 minutter - gjerne til dagen etter pakket inn i plast.

Forvarm stekeovnen din til 200 grader med varmluft. Mørdeigen skal kjevles ut til den er omtrent 1,5 mm tykk. Ha mel på under laget og på selve kjevlen, slik at deigen ikke fester seg fast. Bruk en rund utstikker eller et glass på ca. 7 - 8 cm i diameter og trykk ut runde former.

Hakk marsipanen i biter og ha i en bolle. Tilsett eggehvite og kna massen sammen med rene hender. Rull en liten kule med ODENSE Ekte Marsipan (med 50 % mandler) og legg i midten av rundingen (hvis du vil bruke nougat i hattene, legger du en bit under marsipanen). Brett deigen opp med tre fingre og klem sammen til en napoleonshatt og legg på stekebrett med bakepapir.

Stekes napoleonshattene i ca. 6 - 8 minutter og avkjøle de på en bakerist etter steking.

Hakk sjokolade og smelt den etter anvisning på pakken.

Pensle undersiden av napoleonshattene med smeltet sjokolade, og sett hattene tilbake på et plastbelagt brett. Sett de gjerne litt kjølig til sjokoladen har stivnet.

Tips!

Napoleonshattene blir ekstra gode om du har en liten bit med ODENSE Nougat under marsipanen, innen du bretter de sammen!
Kakene oppbevares best kjølig i tett boks. Holdbarheten er ca. 2 uker.