Dele

MUSLIBRØD

Langtishevet müslibrød

Et halvgrovt muslibrød med havregryn og smakfulle kjerner og frø.

I denne oppskriften bruker vi en liten mengde gjær og kaldt vann, slik at deigen kan stå å heve opp til 4 timer. Den lange hevetiden gir et særdeles smakfullt brød med en god aroma.

Muslibrød oppskåret o skiver.

Tilberedningstid
380 min.

Porsjoner
2

Ingredienser

  • 7.5 dl kaldt vann
  • 12.5 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR ORIGINAL
  • 700 g hvetemel
  • 100 g rugmel, fin
  • 100 g sammalt hvete, fin
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g gresskarkjerner
  • 20 g sesamfrø
  • 20 g linfrø
  • 2.5 ss salt

Fremgangsmåte

Start med å ha 7 dl av det kalde vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og løs opp gjæra.

Ha i alle frøene og la de svelle 20 minutter i vannet. Hvis frøene ikke får svelle, blir de harde å tygge på i brødet.

Ha i resten av ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 minutter. Ha i resten av vannet gradvis mens deigen eltes i ytterlig i ca. 7 – 8 minutter til deigen er smidig, blank og slipper bakebollen.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 4 timer.

Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk og del deigen i to like store deler. Form til brød og rull deigemnene i solsikkebrød og legg over i to smurte brødformer på ca. 1,75 liter. Har du ikke brødformer, kan du legge brødene på et stekebrett med bakepapir.

Dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 minutter.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.

Stek brødene på midterste rille i ca. 35 – 40 minutter. Ta brødene ut av brødformene og avkjøl på rist etter steking for at brødene ikke skal bli fuktige under og på sidene.

FRYSE BRØD?

Brødene er godt egnet til å fryses ned. Så raskt brødet er avkjølt, pakkes det ned i frysepose og legges i fryseren. Du kan gjerne skjære brødet opp i skiver innen det fryses ned. Brødskiver kan da lett tas ut etter behov og de tiner mye raskere enn et helt brød.

Relatert produkt