Dele

Muffins til halloween

Oppskrift på gulrotmuffins

Muffins til halloween er veldig greit å bake, siden alle liker muffins. Disse er pyntet med spindelvev av kremostglasur og smeltet sjokolade. Med denne oppskriften kan du velge å lage ca. 12 store muffins eller ca. 25 små.

Muffins til halloween med kremostglasur.

Porsjoner
12

Ingredienser

Muffinsrøre:

  • 4 stk mellomstore egg, romtempererte
  • 250 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1.5 dl raps- eller soyaolje
  • 5 dl revet gulrot

Kremost-glasur:

  • 200 g kremost, naturell
  • 75 g romtemperet smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

Pynt:

  • 200 g ODENSE 55 % mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader. Pisk deretter egg og sukker til en nesten hvit eggedosis. Rør deretter forsiktig inn oljen.

Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i eggedosisen. Bland forsiktig til røra er jevnt rørt sammen. Til slutt tilsettes de revne gulrøttene.

Sett formene på stekebrett, og hell deigen i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Har du en muffinsform i aluminium, kan du gjerne sette muffinsformene i denne. Det kan være greit å gjøre hvis formene er tynne, slik at de ikke eser ut under stekingen.

Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter (store former). Vil du heller bake muffinsene i små former, stek de i ca. 7 - 10 minutter. Steketiden vil varierer litt avhengig av hvor store muffinsformene er. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking.

Kremost-glasur:
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren med en håndmikser til den er glatt og luftig. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken.

Smør kremost-glasuren på de avkjølte muffinsene. Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Sprøyt på sjokoladen i ringer på toppen, og bruk en tannpirker eller liknende for å dra sjokoladen ut til et spindelvev-mønster.

Relaterte produkter