Mors hjemmebakte boller

Boller med tørrgjær Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Hva som er den beste oppskriften, er ikke godt å si. Noen liker de søte – andre ikke. Noen vil ha store luftige boller og noen ikke. En bolledeig kan lages på flere måter. Det […]
Mors hjemmebakte boller
porsjoner22

Ingredienser

PENSLING

  • 1 stk romtemperet egg

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte margarinen i en liten kjele. Trekk kjelen til siden, ha i melken og varm opp til maks 40 grader.
  • Pisk romtemperert egg og sukker lett sammen.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Hell i egge- og melkeblandingen. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 25 minutter.
  • Ta deigen ut av bollen og la den hvile et par minutter. Del deigen opp i 22 like store deigemner, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev bollene i 40 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 210 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek bollene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøles på rist etter steking.
  • Ønsker du å fiffe opp bollene til fest, kan du ha på melisglasur av vann og melis når bollene er avkjølt. Pynt til slutt med en fargerik kakepynt.

Notes

Tørr eller fersk gjær?

1 pose tørrgjær inneholder 4,5 ts og tilsvarer 50 g fersk gjær.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top