Dele

MORS HJEMMEBAKTE BOLLER

Boller med tørrgjær

Vi har mange oppskrifter på boller og det finnes en hel jungel å gå seg vill i. Hva som er den beste oppskriften, er ikke godt å si. Noen liker de søte – andre ikke. Noen vil ha store luftige boller og noen ikke. En bolledeig kan lages på flere måter. Det finnes ingen fasit. I denne oppskriften lager vi boller med tørrgjær for søte deiger. Det er fordi at deigen hever raskere og du får luftigere boller med den røde gjæren. Men, du kan selvsagt bruke blå tørrgjær om du ikke har den rød.

 

Mors beste boller

Denne oppskriften hadde vi tidligere på en av tørrgjærpakkene – Mors beste boller. I motsetning til noen av de øvrige oppskriftene våre, bruker vi i dennne oppskriften margarin, melk og egg. Mange elsker denne oppskriften, så det er klart vi fortsatt vil dele denne med deg!

Mors hjemmebakte boller

Tilberedningstid
110 min

Porsjoner
22

Ingredienser

PENSLING

  • 1 stk romtemperet egg

Fremgangsmåte

Start med å smelte margarinen i en liten kjele. Trekk kjelen til siden, ha i melken og varm opp til maks 40 grader.

Pisk romtemperert egg og sukker lett sammen.

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Hell i egge- og melkeblandingen. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter til den er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 25 minutter.

Ta deigen ut av bollen og la den hvile et par minutter. Del deigen opp i 22 like store deigemner, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev bollene i 40 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm stekeovnen mot slutten av hevetiden til 210 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle bollene med et sammenvispet egg. Stek bollene på midterste rille i ca. 8 - 10 minutter. Avkjøles på rist etter steking.

Ønsker du å fiffe opp bollene til fest, kan du ha på melisglasur av vann og melis når bollene er avkjølt. Pynt til slutt med en fargerik kakepynt.

Tørr eller fersk gjær?

1 pose tørrgjær inneholder 4,5 ts og tilsvarer 50 g fersk gjær.

Relatert produkt til bollene: