Dele

MINI PAVLOVA

Pavlova i miniutgaver

Mini pavlova toppet med friske bær er en himmelsk god dessert du kan servere med stolthet! Alt er laget fra bunnen av, og ingenting er vanskelig å lage.

LES OGSÅ VÅRE BAKETIPS OM MARENGS!

 

Hva med eggeplommene?

Til marengs trenger vi kun eggehviter. Eggeplommene du får til overs, kan du fryse ned til senere bruk. Husk å rør inn en liten knivspiss med salt eller sukker per eggeplomme innen frysing. Det gjør at eggeplommene ikke blir så faste i konsistensen når de senere skal brukes. Om du velger å røre inn salt eller sukker, er avhengig av hva du planlegger å bruke de til senere.

Mini pavlova

Ingredienser

Marengs:

Vaniljekrem og topping:

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/eddik.

Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former.

Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 35-40 minutter og avkjøl.

Lag vaniljekremen som anvist på pakken og avkjøl. Pisk kremfløten til krem, og pisk inn vaniljekremen. Ha kremen i hver pavlova, og topp med litt bringebærsyltetøy samt blåbær og bjørnebær. Server med det samme.