Dele

Mini pavlova

Pavlova i mini utgaver

Mini pavlova med nougatkrem og hjemmelaget sjokoladesaus er en himmelsk god dessert du kan servere med stolthet. Alt er laget fra bunnen av, og ingenting er vanskelig å lage. Odense bløt nougat er enklest å få tak i ved juletiden, og kan erstattes med Nugatti hvis nougaten er vanskelig å få tak i.

LES OGSÅ VÅRE BAKETIPS OM MARENGS!

 

Hva med eggeplommene?

Eggeplommene du får til overs, kan du fryse ned til senere bruk. Husk å rør inn en liten knivspiss med salt eller sukker per eggeplomme innen frysing. Det gjør at eggeplommene ikke blir så faste i konsistensen når de senere skal brukes. Om du velger å røre inn salt eller sukker, er avhengig av hva du planlegger å bruke de til senere.

 

OPPSKRIFT PÅ MINI PAVLOVA:

Mini pavlova med nougat og sjokolade.

Ingredienser

Marengs:

  • 4 stk romtempererte egg
  • 120 g sukker
  • 0.5 ts maizenna
  • 0.5 ts eddik

Nougatkrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g Odense Nougat

Sjokoladesaus:

  • 100 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 0.25 ts salt

Pynt:

  • litt hakkede pistasjenøtter

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 140 grader med vanlig over- og undervarme.

MARENGS
Skill eggeplommene fra eggehviten. Pisk de romtempererte eggehvitene og sukkeret sammen til en løs marengs. Pass på at bakebollen er helt ren og at du ikke får med noe fra eggeplommen - da blir ikke marengsen stiv. Tilsett maizena og eddik. Pisk videre til en stiv og blank marengs. Du skal kunne snu bollen uten at marengsen siver ned i bollen.

Legg bakepapir på et stekebrett og fordel marengsen til små mini pavlova. Bruk en spiseskje, eller du kan ha marengsen i en sprøytepose og lage mer kontrollerte former. Stek mini-pavlovaene i ca. 35 - 45 minutter midt i ovnen. Legg et bakepapir over pavlovaene om de begynner å bli brune før de er ferdig stekt.

NOUGATKREM
Smelt nougaten over et vannbad, eller på svak varme i en mikrobølgeovn. Avkjøl nougaten. Pisk kremfløten stiv og vend den avkjølte nougaten med den piskede kremen.

SJOKOLADESAUS
Hakk sjokoladen fint og legg i en skål med saltet. Varm deretter opp fløten til kokepunktet, og hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen. Rør sammen til sjokoladen er smeltet og avkjøl sausen.

MONTERING
Legg mini pavlova på et fat eller asjetter klar for servering. Ha på nougatkrem, hell over sjokoladesausen og pynt gjerne med hakkede pistasjenøtter.