Dele

MINI PAVLOVA KAKER

Oppskrift på mini pavlova kaker med vaniljekrem

Mini pavlova kaker er praktisk å lage hvis du skal servere pavlova som en dessert til dine middagsgjester. Det er like enkelt å lage som en hel kake og er flott å servere.

 

Minipavlova med sitronkrem?

I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem, men du kan godt lage kremen helt fra bunnen av hvis du heller vil det. Noen synes det er bedre å lage en sitronkrem som gjør kaken enda friskere i smaken.

Se oppskrift på sitronkrem her

Mini pavlova kaker med vaniljekrem

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
8

Ingredienser

MARENGS

  • 6 stk romtempererte eggehviter
  • 2 ts eplesider eddik
  • 320 g sukker
  • 2 ts maizenna

VANILJEKREM

PYNT

  • et utvalg av friske bær

Fremgangsmåte

Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. Forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Dekk et stekebrett med bakepapir tegn opp 8 runde sirkler som er 10 cm i diameter med en blyant.

Ønsker du å pynte med sukret bær slik vi har gjort, dypp bærene i eggehvite, rull i sukker og legg til tørk.

MARENGS

Pisk eggehvitene til mykt skum og tilsett eddik mens du pisker. Bland sukker og maizena sammen, og tilsett blandingen gradvis i eggehviten mens vispen går. Pisk til det blir en blank og smidig marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose eller bruk en skje og fyll sirklene på bakepapiret med marengsen. Sett marengsen på nederste rille og skru ned ovnen til 100 grader. Stek marengsbunnene i ca. 45 minutter. Steketid kan variere fra ovn til ovn, så følg med sånn at de ikke blir for hardt stekt. Bunnene skal være myke inni og tørre på utsiden. Avkjøl marengsbunnene etter steking.

Legg de avkjølte marengsbunnene på asjetter, legg på vaniljekrem og pynt de med frisk fruk og server.

TIPS!

Du kan gjerne lage minipavlovaene dagen før de skal serveres, men de på oppbevares på et tørt sted.

Relatert produkt