Dele

MATPAKKEBRØD

Oppskrift på matpakkebrød uten hele korn

Et matpakkebrød som er saftig, godt og uten hele korn, er likt av både store og små. Brødet er halvgrovt og holder på metthetsfølelsen lenger. Dette matpakkebrødet holder seg ferskt og fint i flere dager – perfekt som matpakkebrød!

Hvor grovt er brødet?

Med brødkalkulatoren kan du selv regne ut hvor grovt brødet du baker er ved å legge inn vekten på de tørre ingrediensene som er oppgitt i skjemaet.

LES OGSÅ: Lag spennende og fristende matpakker med Opplysningskontoret for Brød og Korn

Oppskåret matpakkebrød.

Tilberedningstid
200 min

Porsjoner
2

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle for en kjøkkenmaskin.

Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Smør to brødformer og forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Del deigen i to like stor deler og form til to brød. Legg brødene i formene, dekk til, og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er til dobbelt så store.

Pensle med vann og strø på med havregryn. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 - 45 minutter.

Baketips!

Ved å tilsette deigen produkter Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil brøde holde seg fersk og fint lenger.
Ønsker du å fryse brødene, kan vi anbefale å skjære brødet opp i skiver når det er avkjølt innen du legger det i en frysepose. På den måten er det lettere å ta opp brødskiver etter behov.

Relaterte produkter: