Dele

MARSIPANKAKE MED VANILJEKREM

Oppskrift på marsipankake med vaniljekrem

Marsipankake hører til når man skal feire store anledninger. For å lykkes med en god kake, trenger man et skikkelig godt sukkerbrød, godt fyll og en god marsipan. Les gjerne våre tips for vellykket sukkerbrød og hvordan du trekker marsipankaken i våre baketips for marsipankake.

Ønsker du å lage vaniljekremen fra bunnen av? –  se denne oppskriften på vaniljekrem.

Marsipankake med friske bær og norsk bånd på et fat.

Tilberedningstid
120 min.

Porsjoner
13

Ingredienser

SUKKERBRØD

  • 5 stk romtempererte egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

KAKEFYLL

PYNT

  • 400 g ODENSE Ekstra hvit marsipan eller ODENSE figurmarsipan
  • friske bær til dekor på kaken

Fremgangsmåte

SUKKERBRØD

Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle bunnen av springformen med bakepapir. Vi har brukt en 24 cm form til denne oppskriften.

Pisk egg og sukker til en stiv masse. Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen til en jevn kakerøre. Pass på å ikke røre for hardt sammen, slik at all luft røres ut av røra. Fordel røra i den smurte kakeformen.

Stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 - 35 minutter. Sjekke gjerne med en trepinne om kaken er godt nok stekt ved å stikke pinnen i midten av kaken. Er pinnen fri for kakerøre når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt.
La bunnen avkjøle seg i kakeformen.

KREM

Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen i kjøleskapet. (Bruk gjerne bare halve posen, da en hel pose blir for mye krem).
Pisk kremfløten og smak til med sukker eller melis. Vend pisket krem sammen med vaniljekremen, men hold av litt ren pisket krem til smøring rundt kaken før marsipanen trekkes over.

MONTERING

Skjær den avkjølte sukkerbunnen i 3 like tykke deler. Dynk bunnene godt med likør, appelsinjuice eller melk. Smør på syltetøy, legg på banan i skiver og et lag med pisket krem på bunn nr. 1 og 2. Legg på den siste bunnen.

Fordel et tynt lag med pisket krem uten vaniljekrem over hele kaken, bortsett fra 1 cm rundt bunnen av kaken.

Kjevle ut marsipanen til den er ca. 3 mm tykk. Bruk gjerne litt melis på underlaget og på kjevlen slik at marsipanen ikke setter seg fast. Legg over marsipanlokket og skjær vekk overflødig marsipan langs kanten av kaken.

Lag en melisglasur og sprøyt på store kruseduller over hele lokket. Når glasuren har stivnet, skjær et stort kryss i marsipanlokket. Del krysset igjen slik at du får 8 like store "trekanter". Rull trekantene enten utover eller innover. Del jordbærene i 4 og pynt kaken med bærene. Dryss gjerne på litt melis innen servering!

TIPS!

Pynt kaken med friske bære rett før servering. Ellers vil fuktigheten fra bærene ødelegge lokket.

Relaterte produkter: