Dele

MARSIPANEGG

Oppskrift på marsipanegg

Ingen påske uten marsipanegg – og det er ekstra stas å servere påskegodt du har laget selv, eller sammen med barna! I denne oppskriften har vi brukt ekte marsipan fra ODENSE, men du kan også fint bruke deres figurmarsipan, eller ekstra grove marsipan.

Marsipanegg

Ingredienser

  • 1 pk ODENSE Ekte Marsipan
  • 300 g hvit bakesjokolade
  • 50 g mørk bakesjokolade
  • Litt grønn og rød konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte

Rull 1 ts marsipan av gangen til kuler som du smaler av litt i toppen så de blir til små egg. Legg de i kjøleskapet.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad og på lav varme. Hvit sjokolade tåler mindre varme enn den mørke, men smelter i gjengjeld fint på lavere varme.

Fordel den hvite sjokoladen i tre skåler og farg den ene lys rosa, og den andre lys grønn. Den tredje kan du beholde i samme farge som den hvite sjokoladen. Dypp ett og ett marsipanegg i sjokoladen, rull de rundt så de er dekket og plukk opp med en gaffel. La renne av seg litt og legg over på bakepapir. Sett kaldt til den hvite sjokoladen har stivnet.

Smelt den mørke sjokoladen i en egen bolle over vannbad. Dypp en grov pensel eller en helt ny tannbørste i sjokoladen og dra en kniv over busten så små dråper med sjokolade flyr av kosten. Bruk teknikken over eggene så de får små brune spetter som vakre egg i naturen.

Oppbevaring og holdbarhet:

Marsipaneggene kan oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet, i opp til to uker.