Dele

Marshmallows med jordbærsmak

Oppskrift på marshmallows

Hjemmelaget marshmallows er faktisk ganske gøy å lage, for resultatet blir helt magisk! Med denne oppskriften får du skikkelige luftige biter med smaken av sommer! I stedet for å bruke jordbær kan du benytte bringebær eller annen god frukt. Det er bare å prøve seg frem litt.

 

Hjemmelagde marshmallows med jordbær.

Porsjoner
25

Ingredienser

  • 150 g friske jordbær, gjerne norske!
  • 200 g sukker (gjerne ekstra fint)
  • 6 stk gelatinplater
  • 60 g eggehvite
  • 1 ss honning

Annet:

  • 2 ss ekstra fint sukker eller melis

Fremgangsmåte

Mos bærene til purè i en foodprosessor og press purèen gjennom en sil for å få fjernet frøene.

Legg gelatinplaten bløtt i kaldt vann.

Ha sukkeret i en kjele med 1 dl av jordbærpureèn og kok sammen til en tykk sirup som når 120 grader og sett kjelen til siden. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i den varme sirupen.

Pisk eggehviten til den begynner å få bobler, tilsett sirupen og pisk videre til en halvferdig marengs. Hell jordbærpurèen i marengsen i en tynnstråle og pisk sammen til blandingen er kald i ca. 10 - 15 minutter. 

Kle en bakeform ca. 20 x 20 cm med bakepapir smurt med bittelitt smaksnøytral olje (raps- eller solsikkeolje) og fordel massen jevnt. Strø gjerne over med frysetørket jordbær. Lager du en større oppskrift, bruk en større form eller smør direkte ut på bakepapir i ca. 2 cm tykkelse.

Avkjøl i romtemperatur til dagen etter. Når massen er stivnet, del den opp i firkantede biter med en skarp kniv som presses igjennom eller bruk en saks. 

Rull bitene i en bolle med ekstra fint sukker eller melis, slik at de ikke klistrer sammen.