Dele

MARGHERITA PIZZA

Italiensk pizza med mozzarella og parmesan ost

Margherita pizza er en vegetariansk pizza som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det kun er tomatsaus, ost og basilikum på pizzaen. Hvilken type ost du velger å bruke er i grunn opp til deg, men på denne har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesan ost som sammen gir en ekstra god smak.

 

Valg av pizzabunn

Pizzabunnen kan lages på flere forskjellige måter og det finnes mange forskjellige oppskrifter der ute å velge mellom. Vi har funnet våre favoritter som er enkle å lage og smaker godt. Velg blant disse favorittene:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

Margherita pizza

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 2 stk finhakket hvitløksfedd
  • 150 g revet mozzarella ost
  • 150 g fersk mozzarella ost
  • 50 g parmesanost
  • + salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking

Fremgangsmåte

Velg først hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over.

Når du har laget pizzabunnen, er det tid for å fylle på med toppingen som skal til for en klassisk Margherita pizza.
Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på fersk og revet ost.

Stek pizzaen nederst i ovnen på 300 grader over- og undervarme, i ca. 10 minutter.

Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt.

Vel bekomme!

RELATERTE ARTIKLER