Dele

MARGHERITA PIZZA

Italiensk pizza med mozzarella og parmesan ost

Margherita pizza er en vegetariansk pizza som stammer fra Napoli i Italia. Den gjenkjennes ved at det kun er tomatsaus, ost og basilikum på pizzaen. Hvilken type ost du velger å bruke er i grunn opp til deg, men på denne har vi valgt å kombinere mozzarella- og parmesan ost som sammen gir en ekstra god smak.

 

Valg av pizzabunn

Pizzabunnen kan lages på flere forskjellige måter og det finnes mange forskjellige oppskrifter der ute å velge mellom. Vi har funnet våre favoritter som er enkle å lage og smaker godt. Velg blant disse favorittene:

Italiensk pizzabunn

Grov pizzadeig

Pizzadeig i langpanne (fin bunn)

Surdeigspizza

Glutenfri pizzabunn

Margherita pizza nystekt på et fat.

Tilberedningstid
100 min

Porsjoner
3

Ingredienser

Topping for 1 langpanne eller 3-4 porsjonspizzaer:

  • 200 g tomatsaus
  • 2 stk finhakket hvitløksfedd
  • 250 g revet mozzarella ost
  • 50 g parmesanost
  • + salt, pepper og frisk basilikum til pynt etter steking

Fremgangsmåte

Velg først hvilken pizzabunn du vil lage blant alternativene over.

Når du har valgt pizzabunnen du vil lage, er det tid for å fylle på med toppingen for å lage en klassisk Margherita pizza.
Ha først på tomatsaus. Strø på hakket hvitløk og ha på osten. Stek pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 - 15 minutter.

Når pizzaen er ferdig stekt, smak gjerne til med litt salt og pepper. Litt frisk basilikum på toppen smaker ekstra godt.

Vel bekomme!

RELATERTE ARTIKLER