Dele

Marengsbunn

Seig marengsbunn med god holdbarhet

Marengsbunn er fundamentet til en pavolvakake. Bunnen er lett å lage hvis du tar enkle forhåndsregler. Denne marengsbunnen blir passe seig og har en en god holdbarhet. Trenger du en rask kake med få ingredienser, er dette kaken du bør lage!

Les også: SLIK LYKKES DU MED MARENGS

 

Marengsbunn i langpanne

Ønsker du å lage en større kake som skal serveres til flere personer, kan du lage marengsbunnen i en langpanne. Du kan da doble alle ingrediensene, slik at kaken blir større.

Visste du at ett egg inneholder kun 90 kalorier? – les mer om næringsinnhold i egg

 

Valg av krem

Hvis du ikke ønsker å lage vaniljekremen fra bunnen av, kan vi anbefale å bruke Idun Mors hjemmebakte – Kakefyll med vaniljesmak. Denne er veldig godt egnet til bruk i pavlova.

 

OPPSKRIFT PÅ MARENGSBUNN:

Marengsbunn med friske jordbær på et stettfat.

Porsjoner
6

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk romtempererte eggehviter
  • 120 g sukker
  • 0.5 ts eddik
  • 0.5 ts maizena

Pisket krem:

Pynt:

  • Friske bær etter eget ønske

Hjemmelaget vaniljekrem:

  • 4 stk eggeplommer
  • 30 g maizena
  • 100 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang (kun frøene)
  • 5 dl h-melk

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 150 grader.

Pisk de romtempererte eggehvitene og halvparten av sukkeret sammen til en løs marengs. Pass på å ikke få med noe fra eggeplommen - da blir ikke marengsen stiv.

Tilsett resten av sukkeret og eddiken. Pisk videre til en stiv og blank marengs. Maizena vendes inn helt til slutt.

Marengsen strykes ut i en rund eller firkantet form på et stekebrett med bakepapir (ca. 25 - 30 cm)

Stek bunnen midt i ovnen i ca. 30 - 40 minutter eller til den begynner å få farge. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl bunnen etter steking.

Vil du lage vaniljekrem av eggeplommene, halver mengden med kremfløte. Rør eventuelt sammen den piskede kremen med halvparten av vaniljekremen og ha på kaken. Spar resten av vaniljekremen til noe annet godt. Et alternativ er å halvere mengden på ingrediensene for vaniljekremen, men da har du to eggeplommer til overs.

Vaniljekrem:
Kok opp melken med vaniljefrøene på svak varme. Ha eggeplommene i en bolle sammen med maisenna og sukker - rør sammen. Når melken er kokt opp, rør den inn sammen med eggeblandingen og hell det tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring og pass på at det ikke brenner seg fast i bunnen. Avkjøl vaniljekremen helt før den blandes med pisket kremfløte.

Vil du ha en blanding av pisket krem og vaniljekrem på kaken, vent med å blande kremene til vaniljekremen er helt avkjølt. Velger du kun å ha pisket krem på bunnen, må denne selvsagt være avkjølt innen du har på kremen.

Pynt kaken med friske bær og server!

Tips!

Ønsker du farge på marengsbunnen, kan du røre inn konditorfarge helt til slutt. Bland gjerne slik at du får striper i marengsen. Det gir en ekstra fin effekt på bunnen.