Dele

Marengs med sjokolade

Sjokolademarengs

Marengs som er dyppet i sjokolade er en god smakskombinasjon. Disse marengstoppene kan serveres i utallige anledninger. De tåler godt å stå i romtemperatur over lang tid og pynter opp et hvert kakebrod!

Marengs dyppet i sjokolade.

Porsjoner
20

Ingredienser

  • 3 mellomstore egg
  • 120 g sukker
  • 1 ts kakao

Pynt:

Fremgangsmåte

Start med å forvarme ovnen til 120 grader. Hell litt vann i bunnen av en kjele og kok opp. I mellomtiden blandes eggehviter og sukker i en stål eller glassbolle og piskes sammen med en håndvisp.

Sett bollen med eggeblandingen i kjelen over det kokende vannet uten at bollen berører bunnen, og pisk jevnt videre til sukkeret er oppløst og massen er blitt litt tynnere. Pass på at massen ikke blir for varm, den skal være maks 50 grader. Bruk gjerne et sukkertermometer til dette,

Ta bollen av kjelen og pisk blandingen opp med full hastighet med en elektrisk håndpisker eller i en kjøkkenmaskin til marengsen er tykk, glansfull og avkjølt. Dette tar ca. 10 - 15 minutter. Rør til slutt i ca. 1 spisekje med kakao.

Legg massen i en sprøytepose og sprøyt ut fine dotter på et stekebrett med bakepapir. Stekes med vanlig over/undervarme ved 125 grader i ca. 60 minutter. Litt avhengig av hvor store du lager de. Man merker at de er ferdige når man lett kan vippe bunne opp fra stekeplaten.

Temperer sjokoladen etter anvisning på pakken, eller les artikkelen om temperering på siden her. Dypp bunnen av marengsene i sjokolade og pynt eventuelt med ønsket kakepynt innen sjokoladen stivner helt.

Slik tempererer du sjokolade: