Dele

Lyse muffins

Oppskrift på lyse muffins uten melk

Lyse muffins med en god smak av vanilje er et godt utgangspunkt, og det tar kun en halv time å lage de. Du kan tilsette røren smak som sjokoladebiter, friske bær eller andre spennende smaker hvis du ønsker det. Ønsker du heller å lage sjokolademuffins, kan du tilsette rører 1 spiseskje bakekako. Pynt gjerne muffisene med en melisglasur og ha på en flott kakepynt hvis du heller ønsker det!

Slik får du romtepererte egg i en fei

Romtempererte egg er en fordel å bruke i røren. Piske volumet blir raskt større når eggene ikke er kalde. Nå er det slik at eggene ligger jo gjerne i kjøleskapet og det tar lang tid å temperere de i romtemperatur. En superkvikk løsning, er å legge eggene en bolle med varmt vann – da er de tempererte på under 5 minutter!

 

 

Nystekte lyse muffins med pynt på toppen.

Porsjoner
12

Ingredienser

Muffinsrøre:

  • 180 g romtemperert smør eller margarin (gjerne et laktosefritt alternativ)
  • 180 g sukker eller melis
  • 3 stk mellomstore romtempererte egg (se tips)
  • 180 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang

Små reder av marsipan

  • 150 g ODENSE Figurmarsipan

Marsipanegg

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Pisk sukker og smør hvitt, og tilsett sammenvispet egg og de tørre ingrediensene vekselvis under omrøring til en klumpfri og luftig røre, så ikke rør for hardt.

Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer. Legg friske bær eller sjokolade biter (Mokkabønner er perfekt å bruke) i røren som ligger i formene, hvis du vil smaksette muffinsene med noe ekstra.

Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge, og avkjøl etter steking.

Dryss på litt melis på de avkjølte muffinsene, legg på et rede og legg i eggene.

Marsipan fuglereder:
Rull 12 stk. kuler á ca. 12 gram med ODENSE Ekte Marsipan (denne marsipanen kan stekes), og press hver kule gjennom en hvitløkspresse på et stekebrett med bakepapir. Form forsiktig til et rundt rede og lag en fordypning med fingeren, slik at det blir plass til et par små marsipanegg.

Stek redene ved 200 grader i ca. 5 minutter til de har fått en gyllen farge. Avkjøl etter steking.

Marsipanegg:
Farg ca. 12 gram marsipan med blå konditorfarge og 12 gram med gul konditorfarge. Rull hver farge til små egg á ca. 1 gram og legg i redene.