Dele

LOFF MED SITRON OG TIMIAN

Verdens beste loff lager du selv!

Loff med sitron og timian smaker godt til tapasretter, supper, salater eller til rekesmørbrød. Ønsker du å bake loffen uten smakstilsetningene, går det like fint!

Oppskåret loff med sitron og timian på en trefjøl.

Tilberedningstid
180 min

Porsjoner
1

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en eltebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør - unntatt raspet sitronskall, salt og timian.

Elt deigen smidig med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett raspet sitronskall, salt og timian. Elt deigen videre i 5 minutter.

Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 45 minutter.

Form deigen til et rundt loff og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.

Pensle loffen med olivenolje og strø på med litt hakket timian. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.

Tips!

Har du ikke tid å bake brøde samme dag det skal serveres, kan du tilsette deigen litt av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst. Brødet vil da holde seg ferskt og fint til dagen etter!

Relaterte produkter