Dele

LETTLAGET SARAH BERNHARD

Oppskrift med ferdigkjøpt kransekakebunn

Sarah Bernhard smaker godt året rundt, men er spesielt populært å lage opp mot jul. Med ferdig kjøpt kransekakemasse, er det lett å lage disse godbitene. I tillegg er de fri for gluten for familiemedlemmer som ikke tåler det.

 

Lettlaget Sarah Bernard

Tilberedningstid
90 min

Ingredienser

NØTTEBUNN

  • 400 g ODENSE Kransekakemasse

TRØFFELKREM

SJOKOLADETREKK

  • 200 g ODENSE Mørk Bakesjokolade
  • 15 g delfiafett

Fremgangsmåte

TRØFFELKREM

Hakk sjokoladen. Kok opp fløten og ha i en bakebolle. Tilsett den hakkede sjokoladen og rør rundt til sjokoladen har smeltet. Sett blandingen i kjøleskapet til den her helt kald.

BUNNER

Forvarm ovnen til 200 grader. Kna kransekakemassen sammen og rull ut til en pølse (så tykk du selv ønsker). Skjær biter på ca. 0.5 - 1 cm og legg på stekebrett med bakepapir. Stekes i ca. 5 - 10 minutter og avkjøl etter steking.

MONTERING

Sett kransekakebunnene på et brett som får plass i fryseren. Pisk fløteblandingen opp til en krem og ha i en sprøytepose. Fordel kremen på kransekakebunnene og sett de i fryseren. Smelt hakket sjokolade og Delfiafett over et vannbad. Ta kakene ut av fryseren og dypp de i den smeltede sjokoladen og la stå til sjokoladen er stivnet. Ønsker du å pynte kakene, gjør dette innen sjokoladen stivner helt

TIPS!

Sarah Berhard oppbevares best fryst i en boks. Tas opp etter behov.