Dele

LAVKARBOBRØD

Oppskrift på eltefritt lavkarbobrød

Lavkarbobrød er brød uten karbohydrater fra mel og gjenkjennes ofte med et rikt innhold av frø og nøtter. Lavkarbobrødene er smaksrike og har lang holdbarhet hvis det oppbevares kjølig.

IRRITABEL TARM? les mer på plusstid.no

 

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
1

Ingredienser

Deig:

  • 2 stk egg
  • 3 dl Cottage cheese
  • 4 ss linfrø
  • 4 ss havregryn (glutenfri)
  • 4 ss mandelmel
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 ts salt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 50 g grovhakket valnøtter
  • 2 ss flytende kokosolje eller kokosfett

Fremgangsmåte

Start med å forvarme ovnen til 210 grader. Cottage cheese og egg blandes godt sammen ved å bruke en stavmikser eller foodprocessor. Rør resten av ingrediensene inn med skje. Blir konsistensen for løs, tilsettes mer solsikkekjerner. Hell røren i en brødform kledd med bakepapir. Pensle overflaten med vann.

Stek brødet på nederste rille i ca. 70 - 80 minutter.