Dele

LAVKARBOBRØD UTEN GJÆR

Brød uten gjær og hvetemel

Lavkarbobrød er i vinden som aldri før og spises ofte i forbindelse med vektnedgang. Dette brødet er både næringsrikt, glutenfritt og er bakt uten gjær. Brødet er enkelt å lage og rikt på smak. Siden brødet inneholder store deler frø, vil det også bli mer rikt på fett. Altså, mindre karbohydrater fra mel og sukker, men mer fett enn i vanlig brød.

Oppskåret lavkarbobrød uten gjær på en trefjøl.

Tilberedningstid
75 min

Porsjoner
1

Ingredienser

DEIG

  • 100 g sesamfrø
  • 100 g linfrø
  • 120 g solsikkefrø
  • 120 g gresskarkjerner
  • 120 g hakkede nøtter av mandler, hasselnøtter eller valnøtter
  • 2 ss valmuefrø
  • 0.5 ts salt, gjerne maldonsalt
  • 0.5 dl smaksnøytral olje som raps- eller solsikke
  • 0.5 dl vann
  • 0.5 ss honning
  • 5 stk egg

Fremgangsmåte

Ha alle frøene og salt i en stor bolle. Visp eggene sammen og rør inn olje og salt med eggene. Hell det våte i bollen med frøene. Bland alt godt sammen med en sleiv.

Legg bakepapir i en brødform slik at papiret går opp av formen, eller bruk en brødform i silikon. Smør formen med olje. Hell massen i formen og glatt til toppen med baksiden av en spiseskje.

Stek i 60 minutter på nederste rille i ovnen ved 175 grader.

Avkjøl brødet helt i formen før du tar det ut. Brødet oppbevares best i plastpose i kjøleskapet, og holder seg fint i flere dager.