Dele

Laup fra trønderlag

Oppskrift på laup med karve eller anis

Oppskrift på trøndersk laup bakt med rugmel og anis som gir en karakterisk smak. Laup smaker utmerket sammen med godt smør og brunost!

Nystekte laup på en trefjøl.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet og 2 minutter på middels hastighet. Må du elte deigen for hånd, vil eltingen ta lenger tid. Tilsett hakket sjokolade ved slutten av eltetiden.

Forhev deigen tildekket med plast i ca. 30 minutter.

Del gjærdeigen opp i ca. 20 like stor deigemner. Trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir og trykk de litt flate.

Dekk til og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Pensle med sammenvispet egg. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader

Stek laupene i ca. 12-15 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Servér laupene sammen med godt smør og brunost eller syltetøy.

Tips!

Skal du steke 2-3 brett samtidig, kan du bruke varmluftfunksjonen på ovnen din.