Dele

LAPPER MED SURDEIG

Oppskrift på lapper med surdeig

Lapper med surdeig smaker ekstra godt. Surdeigen gir en litt fyldigere smak, og sammen med vaniljeessens og kulturmelk, blir det et smakfullt resultat.

Oppskriften rekker omtrent til 20 lapper du kan servere med rømme, rørte bær eller ditt favorittsyltetøy. Rørte bær inneholder hele 80 % sommersøte bær og er ikke fullt så søtt som syltetøy. Lapper smaker også godt med smør og brunost eller sirup.

VIL DU LAGE LAPPER UTEN SURDEIG? – se denne oppskriften

 

Nystekte lapper med surdeig.

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
20

Ingredienser

LAPPERØRE

Fremgangsmåte

Start med å vispe sammen egg og sukker i en bakebolle. Rør inn kulturmelken, essensen og de tørre ingrediensene til en jevn og klumpfri lapperøre.

Varm opp en stekepanne eller en steketakke hvis du har det, på litt over middels varme. Smør pannen med litt smør, hell i en øse med røre og stek lappene gylne på hver sin side. Når du ser at det bobler litt på toppen, er den klar til å snus.

Server lappene med valgfritt syltetøy og rømme, eller smør og brunost. Lappene smaker aller best når de er nystekte!

TIPS!

Lapper kan gjerne fryses ned. Pakk de inn i fryseposer med matpapir i mellom, slik at de er lettere å ta ut fra fryseren uten at de sitter sammen. La lappene tine i romtemperatur, og varm de til slutt opp i en mikroovn hvis du vil spise de litt lunkne.

Relaterte produkter