Dele

Lapper med kefir

Verdens beste lapper lager du selv!

Lapper med kefir eller kulturmelk er blitt brukt i årevis og gir kanskje de beste lappene. I denne oppskriften er det chiafrø som gir en ekstra konsistens ved siden av tilskudd til fiber og vitaminer. Lapper smaker godt året rundt og de kan spises med godt syltetøy, rømme, brunost eller det du liker aller best!

Nystekte lapper med kefir på en trefjøl.

Tilberedningstid
45

Porsjoner
15

Ingredienser

Lapperøre med kefir:

Fremgangsmåte

La først chia-frøene svelle i litt av kulturmelken i minimum 20 minutter før du blander de i røren. De utvider seg og du får en ”grøt”som du tilsetter røren. Smelt også smøret og sett til side så lenge.

Visp sammen egg og sukker i en bolle. Rør inn det smeltede smøret vekselvis med kefiren (kulturmelken) - også det med frøene i. Rør inn mel og natron - litt etter litt til en jevn røre.

Smelt litt smør i pannen og legg en stor skje røre i pannen. Jevn ut og stek lappene jevnt på begge sider. Lappene er klare til å snus når de bobler lett på overside. Du kan lage små lapper som vist på bildet , eller store lapper om du heller ønsker det.

Tips!

Det går helt fint å droppe chia-frøene hvis du ønsker det!

Relaterte produkter