Dele

LANGPANNEKAKE

Oppskrift på kake i langpanne

En langpannekake er både lettvint og praktisk å lage til en barnebursdag. Kaken er saftig og god med en mild sjokoladesmak som de fleste barn liker godt. Sett gjerne stas på bursdagsbarnet og la han eller henne få være med på å pynte kaken til den store dagen.

Langpannekake med sjokoladeglasur og kakepynt.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
24

Ingredienser

KAKEBUNN

GLASUR

PYNT

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret og sett til siden så lenge.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland det sammen med smeltet smør og kefir til en jevn og klumpfri røre.

Legg bakepapir i en langpanne ca. 30 x 40 cm. Hell røra i formen og fordel den ut i kantene. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30 - 35 minutter. Test med en spiss kniv eller et grillspyd for å se om kaken er gjennomstekt ved å stikke den ned i midten av kaken. Er det røre igjen på kniven, må kaken stekes litt lenger. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Mens kaken avkjøles, kan du lage glasuren.

GLASUR
Sikt melis, oboy og vaniljesukker i en bakebolle og ha i romtemperert smør i terninger. Pisk til du har en jevn glasur. Jo lenger du pisker jo lysere blir glasuren.

Når kaken er helt avkjøl, smør på glasuren og pynt kaken opp til fest.

TIPS!

Kaken holder seg godt - og smaker like godt, hvis ikke bedre etter et par dager.

Relaterte produkter: