Dele

LAKRISKARAMELLER

Oppskrift på lakriskarameller

Mmmmm…. myke, deilige lakriskarameller må være det beste julegodteriet! Ren nytelse for  alle lakriselskere der ute! Ikke er det vanskelig eller tidkrevende å lage hjemme heller.

Foretrekker du vanlige karameller, eller tenker: «ja takk, begge deler,» så sjekk vår oppskrift på hjemmelagde karameller. 

 

Lakriskarameller

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 100 g lys sirup
  • 60 g Idun Lakrissaus
  • 2.5 dl kremfløte
  • 75 g meierismør
  • 2 klyper flaksalt
  • Litt svart konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp på middels varme. La småkoke i 30-40 minutter til blandingen når 121 grader.

For å få best konsistens på karameller er det best å bruke et digitalt termometer som går opp til høye temperaturer. Da kan man være sikker på at karamellene setter seg og får riktig konsistens.

Smør en liten brødform og dekk bunnen og sidene med bakepapir. Hell blandingen i og avkjøl til romtemperatur. Dekk med plastfolie og sett kaldt over natten eller til karamellen har stivnet.

Skjær opp i terninger og pakk gjerne inn i mellomleggspapir frem til karamellene skal serveres.