Dele

KRYDERKAKE MED SJOKOLADE

Krydderkake i brødform

Krydderkake med valnøtter er en gammel klassiker. Formkaker lages ofte en brødform for å få den fine fasongen som lett skjæres opp i skiver. Kaken kan også lages i en større kakeform, men du får da et flatere resultat. Steketiden må også reduseres til ca. 30 – 40 minutter.

 

Krydderkake oppskåret i skiver på en hvit asjett.

Ingredienser

  • 150 g romtemperert smør
  • 425 g sukker
  • 3 stk mellomstore egg
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts nellik
  • 1 ts pepper
  • 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 30 g bakekako
  • 450 g hvetemel
  • 8 dl kefir
  • 100 g hakket
  • 50 g hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Rør smør og sukker luftig. Ha i ett og ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg. Bland hvetemel med krydder, kakao og natron og sikt i blandingen. Tilsett kefir og bland godt. Vend inn hakkede valnøtter og sjokolade.

Ha bakepapir i to brødformer ca. 25 x 10 cm og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.

Stek krydderkakene i ca. 60 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke et trepinne eller kniv midt i kaken. Henger det fortsatt røre på kniven, må kaken steke litt lenger. Dekk den med litt bakepapir om den begynner å bli for mørk på toppen av kaken under steking.

Ta kaken ut av ovnen og hvelv den på en rist. La den bli helt kald før du skjærer den opp.

Tips!

Oppbevar krydderkaken i papir- eller plastpose i romtemperatur. Serveres i skiver. Krydderkaken kan godt fryses.

Relaterte produkter