Dele

KRUTONGER

Oppskrift på krutonger

Krutonger er perfekt tilbehør til salater og supper, og en ypperlig måte å bruke opp nydelig hjemmelaget brød som begynner å bli tørt. Du kan bruke hvilke urter du ønsker. Vi brukte en blanding av persille, timian og basilikum, for det passet så bra til tomatsuppen. Blir det krutonger til overs kan du oppbevare de i en lufttett boks.

Krutonger

Ingredienser

  • 4 stk tykke brødskiver
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss finhakkede urter
  • 1 ts flaksalt (valgfritt)
  • 1 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 grader over og undervarme. Skjær brødskivene i terninger og legg utover en stekeplate med bakepapir.

Rør urter og finhakket (eller most) hvitløk i oljen, og hell over brødterningene. Dryss på salt og vend rund på terningene.

Stek midt i ovnen i ca 15 minutter mens du vender rundt på de underveis. Stek til terningene er gylne.