Dele

KRUMKAKER MED POTETMEL

Oppskrift på krumkaker med potetmel

Krumkaker med potetmel og konjakk er en av julens mest tradisjonelle kaker og er godt likt av mange. Mange foretrekker å spise krumkakene sammen med pisket krem eller en multekrem som er en fin kombinasjon. Husk verden beste krumkaker er de lager du hjemme.

Les også: HOLDBARHET PÅ JULEKAKER

Hjemmelagde krumkaker med potetmel på et hvitt fat.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
25

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 225 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g potetmel
  • 2.5 dl smeltet smør
  • 2.5 dl kaldt vann
  • 1 ss konjakk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.

Pisk egg og sukker til eggedosis - lenge nok til at sukkeret er helt oppløst. Rør inn det smeltede smøret og eventuelt konjakk. Bland de tørre ingrediensene i en bolle vend det inn i eggeblandingen med en slikkepott. Dekk til bollen og de røren svelle i kjøleskapet i minst 1 time - gjerne natten over!

Etter svellingen kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.

Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet og smurt krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune i fargen og rull dem til kremmerhus, eller legg dem raskt over en passe stor kopp til krumkakeskåler til de har stivnet.