Dele

KRANSEKAKETOPPER

Enkle kransekaketopper

Kransekaketopper med en deilig smak av After Eight passer fint å servere i julen, enten ved siden av en god kopp kaffe eller til desserten. I denne oppskriften bruker vi en ferdigkjøpt kransekakemasse fra ODENSE Marsipan som gjør det svært enkelt å lage disse herlighetene.

VIL DU HELLER LAGE KRANSEKAKEMASSEN FRA BUNNEN AV? – se denne oppskriften på kransekake

Kransekaketopper med After Eight og smeltet sjokolade på en hvit tallerken.

Tilberedningstid
50 min

Porsjoner
20

Ingredienser

Pynt:

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Kna i raspet appelsinskall og vaniljeessens i kransekakemassen.

Del massen i to like store deler. Trill passe små kuler av den ene delen og legg de på et stekebrett med bakepapir. Trykk de litt flate med håndbaken til de er ca. 3 cm i diameter. og trykk litt flate. Lag en liten fordypning i midten som du fyller med finhakket After Eight sjokolade.

Varm den andre delen av kransekakemassen i mikroovnen (ca. 20 sekunder) slik at den blir litt mykere og lettere å presse gjennom en sprøytepose. med en stjernetupp. Har du ingen mikrobølgeovn, kan du kan du blande inn litt eggehvite i massen for å få den mykere. Sprøyt på fine topper over fyllet med After Eight.

Stek kransekaketoppene på midterste rille i ca. 6 - 8 minutter. Stekeovnene steker litt forskjellig, så følg med - ta kransekaketoppene ut når den er gjennomstekt og har fått litt farge. Avkjøles på en rist etter steking.

Hakk sjokoladen fint, og smelt den over vannbad etter anvisning på pakken. Kransekaketopper kan enten dyppes i smeltet sjokolade, slik at bunnen er dekket, eller du kan ha smeltet sjokolade på toppen. Dryss på kakepynt innen sjokoladen stivner helt. Sett de ferdige pyntede toppene i kjøleskapet i omtrent 10 minutter til sjokoladen er stivnet helt. Kransekaketoppene oppbevares best i en lufttett boks.

Relaterte produkt: