Dele

KRANSEKAKETOPPER

Enkle kransekaketopper

Kransekaketopper med en deilig smak av After Eight passer fint å servere i julen, enten ved siden av en god kopp kaffe eller til desserten. I denne oppskriften bruker vi en ferdigkjøpt kransekakemasse fra ODENSE Marsipan som gjør det svært enkelt å lage disse herlighetene.

VIL DU HELLER LAGE KRANSEKAKEMASSEN FRA BUNNEN AV? – se denne oppskriften på kransekake

Kransekaketopper

Tilberedningstid
50 min

Porsjoner
20

Ingredienser

Sjokoladetopping:

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Kna i raspet appelsinskall og vaniljeessens i kransekakemassen.

Del deigen i to. Kna den ene deigen sammen og rull den ut til en lang pølse. Del den i 20 like store skiver og rull skivene til kuler. Legg kulene på et stekebrett med bakepapir og trykk de ned i midten med tommelen så de flater ut og får en grop midt i. Brekk After Eight i mindre biter og legg bitene i hver fordypning.

Ha den andre delen av deig i en bolle og pisk inn 1-2 eggehviter til du får en tykk røre. Ha røren i en pose med sprøytetipp, og lag små topper på alle kakene. Stek gyldne midt i ovnen, 10-15 min, og avkjøl på platen.

Hakk sjokoladen fint, og smelt den over vannbad etter anvisning på pakken. Kransekaketopper kan enten dyppes i smeltet sjokolade, slik at bunnen er dekket, eller du kan ha smeltet sjokolade på toppen. Dryss på kakepynt innen sjokoladen stivner helt. Sett de ferdige pyntede toppene i kjøleskapet i omtrent 10 minutter til sjokoladen er stivnet helt. Kransekaketoppene oppbevares best i en lufttett boks.