Dele

Kransekakestenger med nougat

Hjemmelaget kransekakestenger på den enkle måten, eller laget fra bunnen av?

Kransekakestenger er lett å lage med ferdigkjøpt kransekakemasse. Det smaker godt, i tillegg til at det er et glutenfritt alternativ alle vil like. Disse stengene er fylt med bløt nougat og dyppet i sjokolade. Det gjør de ekstra gode! Vil du heller lage kransekakestengene fra bunnen av, ligger det en oppskrift på dette her også!

Hjemmelaget seige kransekakestenger i en hvit skål.

Porsjoner
20

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.

Del rullene med ferdig kransekakemasse på midten og trill ut til fingertykke “pølser”.

Skjær den kalde nougaten på langs i tynne strimler. Det er lettes å jobbe med nougaten når den er kald.

Kjevle “pølsene” litt flate og legg strimler med nougat i midten, og rull sammen igjen. Del stengene i like store biter og legg på stekebrett med bakepapir.

Stek kransekakestengene midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Temperer sjokoladen etter anvisning på pakken (eller les om temperering på siden), dypp endene av stengene i sjokoladen og la de tørke på en rist med bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner av.

Ha ønsket pynt på sjokoladen innen den stivner helt.

Ønsker du heller å lage din egen kransekakemassen, gir vi deg også oppskriften på det!

Ingredienser:
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis

Slik gjør du:

1. Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en hel dag.
2. Mal mandlene i en mandelkvern, sikt inn melis, tilsett eggehviter og bland sammen til en passe fast deig med rene hender. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
3. Sett deigen kaldt til neste dag.
4. Fortsett deretter som beskrevet i beskrivelsen av ferdig kransekakemasse over.

Slik tempererer du sjokolade: