Dele

KRANSEKAKESTENGER MED NOUGAT

Hjemmelaget kransekakestenger på den enkle måten, eller laget fra bunnen av?

Kransekakestenger er lett å lage med ferdigkjøpt kransekakemasse. Disse stengene er fylt med bløt nougat og dyppet i sjokolade som gjør kransekakestengene ekstra gode.

 

VIL DU HELLER LAGE KRANSEKAKEMASSEN FRA BUNNEN AV?se denne oppskriften på hjemmelaget kransekakemasse

Kransekakestenger med nougat

Tilberedningstid
45 min

Porsjoner
20

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.

Del rullene med ferdig kransekakemasse på midten og trill ut til fingertykke “pølser”.

Skjær den kalde nougaten på langs i tynne strimler. Vi anbefaler å legge nougaten i kjøleskap en stund før bakingen, da det er lettest å skjære opp nougaten når den er kald.

Kjevle “pølsene” litt flate og legg strimler med nougat i midten, og rull sammen igjen. Del stengene i like store biter og legg på stekebrett med bakepapir.

Stek kransekakestengene midt i ovnen i ca. 10 minutter og avkjøl på rist etter steking.

Sjokoladen smeltes over vannbad. Dypp hver side av stengene i sjokoladen, la renne litt av og legg over på en bakepapir til sjokoladen har stivnet.

HJEMMELAGET KRANSEKAKEMASSE

Ingredienser:
500 g mandler
4 eggehviter
500 g melis

SLIK GJØR DU

1. Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en hel dag.
2. Mal mandlene i en mandelkvern, sikt inn melis, tilsett eggehviter og bland sammen til en passe fast deig med rene hender. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner.
3. Sett deigen kaldt til neste dag.
4. Fortsett deretter som beskrevet i beskrivelsen av ferdig kransekakemasse over.

Slik tempererer du sjokolade