Dele

KONFEKT MED NOUGAT

Hjemmelaget konfekt med nougat med nougat

Konfekt er slettes ikke vanskelig å lage selv, og vi tør å påstå at den beste konfekten lager du selv hjemme på kjøkkenbenken. Men, det er viktig å bruke gode og smakfulle ingredeinser. I denne oppskriften bruker vi ODENSE ekte marsipan med 50 % mandler for den gode smakens skyld. Marsipan med lavere innhold av mandler gir ikke samme tyggemotstand og smak i konfekt.

Les også: SLIK TEMPERERER DU SJOKOLADE

 

Konfekt med nougat og appelsin.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
12

Ingredienser

  • 150 g ODENSE Ekte marsipan ( med 50 % mandler)
  • 150 g ODENSE Nougat (kjøleskapskald)
  • 50 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade

Fremgangsmåte

Legg nougaten i kjøleskapet i minst 1 time før du skal bruke den.

Riv det ytterste av skallet på appelsinen fint. La halvparten lufttørke på en tallerken. Resten av appelsinskallet knas godt inn i marsipanen.

Kjevle ut marsipanen i litt melis til passe tykkelse (2 - 3 mm). Fjern overskytende melis, for ellers fester ikke nougaten seg til marsipanen.

Bruk en ostehøvel som skjærer litt tykt, og skjær en lengde av nougaten som du legger oppå marsipanen du har kjevlet ut. Skjær til marsipanen slik at den passer til nougat-stripen. Gjenta dette og legg tre lag som i en sandwich (marsipan-nougat-marsipan) og legg de på et brett i kjøleskapet mens du smelter sjokolade.

Hakk sjokoladen fint og temperer den over vannbad (sjekk link over på hvordan du temperer sjokolade).

Smør så et tynt lag smeltet sjokolade på toppen av barene med marspian og nougat. Bruk gjerne en liten pensel til å smøre på sjokoladen. Dryss på tørket appelsinskall før sjokoladen stivner. Sett deretter konfektbitene 10 minutter i kjøleskap, slik at sjokoladen stivner raskere. Bruk en skarp kniv og skjær ut trekanter i passe størrelse. Dette blir mektig godt, så de behøver ikke være så store.

TIPS!

Oppbevar konfekten svalt (ca. 12 - 18 grader) i en tett boks. Hjemmelaget konfekt har en holdbarhet på ca. 4 uker.