Dele

KONFEKTBITER MED MARSIPAN

Hjemmelaget konfekt med godt fyll

Konfektbiter med ekte marsipan og sjokolade. Konfekt kan lages i alle mulige variasjoner, men konfekt som lages hjemme krever litt kunnskap. Disse konfektbitene er noe alle får til å lage uten for mye kunnskap.

Har du lyst til å lage mer spennende hjemmelaget konfekt, kan vi anbefale å ta en kikk på konfektoppskrifter fra Odense Marsipan.

Hjemmelaget konfekt i biter på en trefjøl.

Porsjoner
20

Ingredienser

  • 200 g Odense Ekte marsipan - med 50 % mandler
  • 50 g høvlede mandler
  • 250 g Odense Mørk 55% sjokolade eller annen kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • 100 g Odense Hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Finn frem en lav form på ca. 18 x 18 cm og legg formen med bunnen ned på et bakepapir og merk av med en blyant rundt formen på papiret. Kjevle så ut marsipanen slik at den fyller formen som er tegnet. Legg bakepapiret med marsipanen ned i formen. 

Hakk opp den mørke sjokoladen. Varm opp fløten i en kjele og tilsett sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er helt smeltet og rør inn de hakkede mandlene.

Fordel sjokoladeblandingen over marsipanen i formen. Sett på kjøl i minst 2 timer.

Hakk og smelt den hvite sjokoladen over et vannbad. Ta formen ut av kjøleskapet, løft konfekten opp og snu den på hodet slik at marsipanen er øverst. Fordel den hvite sjokoladen med en spartel over hele toppen. 

Strø på ønsket pynt på toppen innen sjokoladen stivner helt. Sett kaken tilbake på kjøl i minst 1 time. innen servering!