TEMPERERE SJOKOLADE
Slik smelter du sjokolade og får den til å stivne Temperere sjokolade? Det lyder sikkert…
Hjemmelage kokosboller med bringebærkrem smaker veldig godt og det er gøy å lage de selv. I denne oppskriften lager vi bunner av ferdigkjøpt ODENSE Ekte marsipan med 50 % mandler. Det er kun marsipan med minst 50 % innhold av mandler som egner seg til steking. Man kan også bruke småkjeks som bunner som eks. små Ritz-kjeks, men vi synes aller best om stekt marsipan.
BUNNER
Rull marsipanrullen slik at den blir glatt og fin rundt hele. Skjær opp 20 stk tynne skiver og legg på et stekebrett med bakepapir og stek de i ca. 5 - 8 minutter på 180 grader (vanlig over- og undervarme).
FYLL
Ha bringebærene i en liten kjele og fyll på vann så det så vidt dekker bærene. Kok opp og la det putre i ca 10 minutter. Ta deretter en stavmikser og kjør til en jevn masse. Sil massen gjennom en finmasket sil for å fjerne frøene. Ha pureen tilbake i kjelen og kok den ned til det bare er ½ dl igjen.
Legg gelantinplatene til bløt i vann i 5 minutter. Klem ut vannet og bland det inn i den varme bringebærpureen. Visp gelantinen godt ut slik at den smelter og avkjøl pureen helt.
Pisk de romtempererte eggehviter stive. Når massen er stiv og luftig, tilsetter du sukkeret litt etter litt. Pisk til marengsen er blank og stiv. Hell deretter bringebærpuréen i marengsen under pisking og pisk til det er helt utblandet.
Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt topper på hver av de avkjølte marsipanbunnene du har stekt. Sett dem til avkjøling i kjøleskapet.
SJOKOLADETREKK
Temperer sjokoladen etter anvisning på pakken. Bruk en dyp skål. Ha i små biter med delfiafett og rør til fettet er smeltet.
Dypp de kalde kokosbollene med i sjokoladen og sett de over på en stekeplate med bakepapir. Pynt gjerne kokosbollene med frysetørket bringebær eller annen ønskelig pynt innen sjokoladen stiver helt. Vær oppmerksom på at sjokoladen stivner ganske raskt.
Kokosboller oppbevares best kjølig og har en holdbarhet på ca. 1 - 2 uker.