Dele

Kokosmakroner

Oppskrift på seige kokosmakroner bakt med eggehvite

Kokosmakroner er en av julens mest populære julekaker og er ofte en av barnas favoritter også. De er utrolig lette å lage, glutenfrie og er uten melk. Les gjerne mer om holdbarhet og oppbevaring av julekaker i denne artikkelen.

Hjemmebakte kokosmakroner i en tom kaffekopp.

Porsjoner
35

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter, romtempererte
  • 180 g sukker
  • 175 g kokosmasse

Fremgangsmåte

Skill hvite og eggeplomme fra hverandre to separate skåler. Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Tilsett sukker og kokosmasse.

Sett kjelen på middels varme og rør til kokosmassen blir tykk som grøt. Dette tar ca. 8 - 10 minutter.

Dekk et stekebrett med bakepapir og sett massen i store topper med en teskje.

Stek kokosmakronene midt i ovnen i ca. 12 minutter eller til de får en gyllen brun og fin farge.

Avkjøl kokosmakronene på en rist etter steking.

Tips!

Med eggeplommene som er til overs, kan du lage hjemmelaget majones, vaniljekrem eller vaniljesaus.