Dele

KOKOSMAKRONER

Oppskrift på seige kokosmakroner bakt med eggehvite

Kokosmakroner er en av julens mest populære julekaker og er ofte en av barnas favoritter også. De er utrolig lette å lage, glutenfrie og er uten melk.

HVA ER HOLDBARHETEN PÅ DE FORSKJELLIGE JULEKAKENE? – les mer om det i denne artikkelen

 

Vil du lage kokosmakroner som er lavkarbo?

Teller du kalorier i jula, kan sukker erstattes med sukrinmelis som ogås er et naturlig søtstoff.

 

Hjemmebakte kokosmakroner i en tom kaffekopp.

Tilberedningstid
40 min

Porsjoner
35

Ingredienser

Fremgangsmåte

Start med å skille hvite og eggeplomme fra hverandre i to separate skåler. Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Tilsett sukker og kokosmasse. Sett kjelen på middels varme og rør til kokosmassen blir tykk som grøt. Dette tar ca. 8 - 10 minutter.

Dekk et stekebrett med bakepapir og sett massen i store topper med en teskje.

Stek kokosmakronene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 - 12 minutter eller til de får en gyllen brun og fin farge.

Avkjøl kokosmakronene på en rist etter steking.

TIPS!

Med eggeplommene som er til overs, kan du lage hjemmelaget majones, vaniljekrem eller vaniljesaus.