Dele

KOKOSBOLLER

Verdens beste kokosboller lager du selv

Hjemmelagde kokosboller er supergodt og ganske enklet å lage. Dessuten har kokosboller mindre kalorier enn i de fleste andre kaker, så man kan jo unne seg disse herlighetene litt oftere.

 

Kokosboller med lakris eller andre smaker

Mange er veldig glad i lakrissmak. Du kan enkelt smaksette fyllet med lakrispulver eller andre gode essenser for mer variansjon.

Kokosboller på et fat.

Tilberedningstid
80 min

Porsjoner
20

Ingredienser

SJOKOLADETREKK

  • 200 g ODENSE Mørk 50 % eller 70 % sjokolade
  • 20 g delfiafett
  • + kokosmasse til pynt

Fremgangsmåte

BUNNER

Rull marsipanrullen slik at den blir glatt og fin rundt hele. Skjær opp 20 stk tynne skiver og legg på et stekebrett med bakepapir og stek de i ca. 5 - 8 minutter på 180 grader med vanlig over- og undervarme. Avkjøl etter steking.

FYLL

Pisk de romtempererte eggehviter stive. Når massen er stiv og luftig tilsetter du sukkeret litt etter litt. Pisk til marengsen er blank og stiv. Smak til med vaniljeessens.

Mens eggehvitene piskes, bløtlegges gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og løs de opp i 0,5 dl kokende varmt vann. Hell gelantinen i marengsen mens den fortsatt piskes.

Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt topper på hver av de avkjølte marsipanbunnene. Sett dem til avkjøling i kjøleskapet.

SJOKOLADETREKK

Temperer sjokolade sammen med delfiafettet i vannbad. Hell den flytende sjokoladen over i en dyp skål.
Dypp kokosbollene i sjokolade og sett på et brett med bakepapir. Dryss over kokosmasse innen sjokoladen stivner helt. Følg med, sjokoladen stivner ganske raskt. Man kan også helle sjokoleden over bollene hvis de står på en fin rist, men da går det litt til spille.

Tips til temperering av sjokolade ...