Dele

KOKOSBOLLER MED SKOGSBÆRSAUS OG PISTASJ

Oppskrift på kokosboller med skogsbærsaus og pistasj

Myke og luftige kokosboller med en frisk kjerne av skogsbærsaus, og marsianbunn med pistasj.

Kokosboller med skogsbærsaus og pistasj

Porsjoner
12

Ingredienser

Bunner:

Fyll:

  • 150 g friske eller frosne skogsbær
  • 50 g sukker

Kokosboller:

Sjokoladetrekk:

  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 1.5 ss kokosolje eller delfiafett

Annet:

  • 3 ss hakkede pistasjkjerner til topping

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.

Kna finhakket pistasj inn i marsipanen. Rull marsipanen i kuler (på størrelse med en valnøtt), og press de flate på et stekebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen i 8-10 minutter, til de er gylne i kantene.

Varm bær og sukker opp på medium varme til bærene begynner å safte seg. Kok forsiktig opp og la putre til bærene er helt myke. Press gjennom en finmasket sikt, og avkjøl til romtemperatur.

Kok opp sukker, glukose og vann til du har en sirup som er 117 grader varmt. Kontroller varmen med et sukkertermometer eller digitalt termometer som når høy temperatur. Mens sirupen koker pisker du eggehviter med 1 ss sukker til du har et mykt skum.

Hell den varme sirupen i marengsen/eggehvitene mens maskinen går. Hell så strålen treffer nederst på siden av bakebollen og ikke vispen. For ellers slynges sirupen ut og enten fester seg på sidene eller blir som tråder i marengsen.

Hell i vaniljeessens, og pisk i ca 10 minutter, til skummet er romtemperert, fast og blankt. Ha massen i en sprøytepose med en stor rund tyll og sprøyt store topper med skummet på hver marsipankjeks.

Ha skogsbærsaus i en ny sprøytepose og klipp et lite hull i enden. Ca 2-3 mm stort. Stikk tuppen ned i skumtoppene og sprøyt ned litt saus i midten av hver. Ca 1 ts. Sett i kjøleskapet mens du forbereder sjokoladetrekket.

Smelt sjokolade og kokosolje/delfiafett sammen over vannbad. Hell sjokoladen over i en stor kopp som har nok plass til en hel kokosbolle. Fyll den ¾ med sjokolade. Dypp hver kokosbolle ned i sjokoladen, så hele skumtoppen blir dekket. La renne av litt før du snur den med bunnen ned og setter på en rist. Dryss over piastasjkjerner mens sjokoladen fortsatt er “våt”.

Sett kokosbollene tilbake i kjøleskapet og la sjokoladen stivne helt før servering.