Dele

Knuter med sitron og lime

Slik baker du luftige knuter

Knuter med sitron og lime høres surt ut, ikke sant? Kombinasjonen av søt gjærdeig og den frisk smaken av sitron og lime smaker mye bedre enn det høres ut til.

 

Knuter med sitron og lime.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll:

  • 75 g romtemperert smør eller margarin
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • Raspet skall fra 1 sitron og 1 lime

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • 1 dl perlesukker eller vanlig sukker
  • raspet skall fra sitron og lime

Fremgangsmåte

Ha alle tørre ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin sammen med romtemperert smør og smuldret fersk gjær. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet ved. Bland sammen romtemperert smør, vaniljesukker og halvparten av sitron- og limeskallet. Hvis du minsker eller øker deigmengden til annet enn det som står i oppskriftem husk og også justere mengden med skall. Bland resten av skallet med sukker til penslingen og sett til side.

Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 45 x 30 cm. Fordel sitrussmøret over og brett den ene halvdelen over den andre.

Skjær deigen i 1,5 cm brede remser à ca. 20 stk. Tvinn remsene og surr to ganger rundt pekefinger og langefinger. Brett sammen og fest enden under bollen. Sett bollene i muffinsformer som igjen settes i en muffinsform i aluminium for støtte, slik at de beholder formen sin under steking. De kan også stekes uten former, men da siger formene letter ut i fasong. Dekk til med plast og etterhev knutene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Stek knutene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin gyllen farge. Pensle knutene med sammenvispet egg med det samme de kommer ut fra ovnen og limesukkeret strøs over.