Dele

Knekkebrød uten surdeig

Hjemmelagde knekkebrød uten mel

Knekkebrød som er hjemmebakte smaker skikkelig godt og enkelt å lage selv. Denne oppskrifter gir i utgangspunktet to hele stekebrett med knekkebrød.

Hjemmebakte knekkebrød uten surdeig og mel.

Porsjoner
33

Ingredienser

  • 50 g sesamfrø
  • 125 g solsikkefrø
  • 75 g lettkokte havregryn (gjerne glutenfrie)
  • 70 g fint rugmel
  • 30 g linfrø
  • 35 g gresskarkjerner
  • 35 g havrekli
  • 0.5 ts salt
  • 20 g solsikke eller rapsolje
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene og spe på med vann til du får en grøtete masse.

Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter.

Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag med en slikkepott som vætes med vann underveis, eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter med en kniv eller pizzakutter, slik at det er lett å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.

Stekes midt i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 50 - 60 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge. Avkjøl knekkebrødene etter steking.

Tips!

Har du ikke varmluft på ovnen din kan du steke ett og ett brett ved 180 grader med vanlig over - og undervarme.

Knekkebrødene oppbevares best i en tett boks. Husk bare å avkjøl knekkebrødene helt før de legges i boksen