Dele

Klippekrans

Oppskrift på klippekrans uten melk

Klippekrans er fint å servere når du får kaffebesøk. Kransen fylt med bakeklar kransekakemasse og er toppet med høvlede mandler. Gjærdeigen er kan gjerne lages helt uten melk ved å benytte margarin uten melk.

Nystekt klippekrans på en grå asjett.

Tilberedningstid
90

Porsjoner
8

Ingredienser

DEIG:

FYLL:

PYNT:

  • 3 ss perlesukker
  • 25 g høvlede mandler

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og ca. i 2 minutter på middels hastighet. Hvis du elter du deigen for hånd, må du beregne litt lenger eltetid.

Riv kransekakemassen grovt opp på et rivjern. Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 60 cm, og strø over revet kransekakemasse. Rull sammen leiven fra langsiden.

Legg rullen på en bakeplate med bakepapir. Form til en rund krans og trykk sammen endene. Klipp et søkk midt i kransen (ikke helt igjennom) med ca. 3 - 5 cm mellomrom. Brett til annenhver side. La kransen heve under et klede i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle med sammenvispet egg, og strø på med høvlede mandler og perlesukker.

Stek klippekransen på nederste rille i ovnen i ca. 20 - 25 minutter. Avkjøl kransen på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil baksten bli enda luftigere!
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, tilsvarer 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).