Dele

Hjemmelagde karameller

Verdens beste karameller lager du selv!

Hjemmelagde karameller er spennende å lage og smaker like godt til jul som ellers om året. Karamellen kan smaksettes med kokos, hakkede nøtter eller tørket frukt.

Hjemmelagde karameller i en hvit skål.

Porsjoner
40

Ingredienser

  • 40 g kokos
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 280 g sukker
  • 200 g lys sirup
  • 1 ts rom

Annet:

  • Små aluminiumsformer og formfett

Fremgangsmåte

Rist kokosen gyllen i en stekepanne og sett til siden.

Ha smør, sukker, sirup og fløte i en mellomstor kjele med tykk bunn. La det koke opp til 120 grader på middels varme. Bruk gjerne et termometer til dette, slik at det blir mest mulig nøyaktig. Er temperaturen for lav, vil karamellene ikke stivne.

Ta kjelen av platen og rør inn ristet kokos og rom. Ha massen over i et litermål og hell over i små aluminiumsformer sprayet med formfett.

Sett karamellene kjølig og la de stivne i minst 1 time.

Tips!

Karamellen oppbevares best svalt/kjølig.