Dele

Kanelsnurrer uten melk og egg

Saftige og luftige kanelsnurrer

Kanelsnurrer uten melk og egg smaker omtrent like god som alle andre snurrer. I denne oppskriften bruker vi litt bakepulver som gjør at deigen får ekstra hevekraft og en litt annen konsistens. Med Idun Mors hjemmebakte – Luftigere bakst, blir snurrene ekstra luftige.

Nysteke kanelsnurrer uten melk og egg i en bakeform.

Porsjoner
8

Ingredienser

Gjærdeig:

Kanelfyll:

  • 50 g margarin uten melk
  • 4 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
  • 2 ss kanel

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd må du beregne lenger eltetid. Forhev deigen deretter tildekket i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 25 x 20 cm. Smør på med romtemperert smør og ha på sukker og kanel. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær den i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene i en liten ildfast form med bakepapir i bunnen eller på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.

Stek snurrene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin farge. Avkjøl snurrene etter steking.

Lag en melisglasur av melis og litt vann eller appelsinjuice og ha på de avkjølte kanelsnurrene og servér!

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil kanelsnurrene bli enda mer luftige!

Relaterte produkter til disse kanelsnurrene: