Dele

Kanelruller med sjokolade

Lag ruller i stedet for kanelsnurrer

Kanelruller med sjokolade lages nesten på same måte som tradisjonelle kanelsnurrer. De er rullet sammen på en annen måte og får en ny form.

 

Nystekte kanelruller med sjokolade.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Kanelfyll:

  • 80 g romtemperert smør
  • 8 ss brun farin eller hvitt sukker ( vi synes det smaker best med brun farin)
  • 2.5 ss kanel

Topping:

  • 100 g smeltet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 13 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 60 x 40 cm og smør utover romtemperert smør og strø over sukker og kanel. Fold deigen over fra langsiden, slik at kanelfyllet blir skjult. Skjær opp i striper à ca. 2 - 3 cm tykkelser og ca. 20 cm i lengden. Tvinn deigstripene rundt med hendene. Legg de over på et stekebrett med bakepapir og etterhev tildekket i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden oven til 200 grader.

Pensle med sammenpisket egg og strø på med perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.

Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken. Bruk en skje og la sjokoladen renne ned på baksten i en tynn stråle.

Baketips!

Med Idun Mors hjemmebakst - Luftigere bakst, vil baksten bli enda mer luftig!

Relaterte produkter