Dele

KANELKAKE

Oppskrift på enkel kanelkake

Kanelkake med deilig glasur på toppen er en populær kake som er enkel å lage. Den er laget i langpanne og passer perfekt til å servere i barnebursdager, avslutninger eller i andre større lag. Oppskriften er uten egg.

LES OGSÅ: Konvertering av kakeformer

Kanelkake med sjokoladeglasur og pynt på toppen.

Tilberedningstid
60

Porsjoner
24

Ingredienser

Sjokoladeglasur:

  • 75 g smeltet smør
  • 350 g melis
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1.5 ss bakekako
  • 6 ss kaffe (kan erstattes med vann eller appelsinjuice)

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret i en kjele, hell over i en bakebolle og avkjøl.

Hell i melken og rør inn natron. Tilsett sukker, mel, kanel og bland dette i kjøkkenmaskin til det blir en jevn røre. Har du ingen kjøkkenmaskin, kan du røre godt sammen for hånd.

Kle en langpanne på 30 er 30 x 40 cm (3,5 cm høy) og fordel røren i formen. Stek kaken på nederste rille i ca. 35- 40 minutter. Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Er det kakerøre igjen på pinnen, må kaken stekes litt lenger.

I mellomtiden kan du lage sjokoladeglasuren:
Dette gjør du ved å smelte smøret i en kjele og røre inn siktet melis, vaniljesukker, kakao og kaffe eller appelsinjuice . Rør det hele sammen til en jevn sjokoladeglasur uten klumper.

Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken. Er pinnen tørr når du trekker den ut, er kaken ferdig stekt. Hvis det er røre igjen på pinnen - stek kaken litt lenger. Avkjøl kaken noe etter steking.

Mens kaken fremdeles er litt lunken, kan du stikke noen hull ned i toppen av kaken (ikke helt til bunn). Smør glasuren på den lune kaken, og glasuren vil da trekke ned i hullene. Dette gjør at kaken holder seg enda mer saftig.

Pynt kanelkaken etter eget ønske, men strø på pynten innen sjokoladeglasuren stivner helt!

TIPS!

Hvis du velger å bake kaken en dag eller to før den skal serveres, kan det være lurt å oppbevare den kjølig under plast.

Relatert produkt: