Dele

Kakemenn

Verden beste kakemenn baker du selv!

Kakemenn (julemann, gøttekælla eller julemanna) er også en av julens favorittkake for mange, og er spesielt populær julebakst i den sørlige delen av Norge. De er lette å lage med bruk av pepperkakeutstikkere og blir ekstra fine når de dekoreres med konditorfarge, smeltet sjokolade eller annen kakepynt.

Nystekte kakemenn.

Porsjoner
40

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen smør, sukker, melk og halvparten av melet blandet med hornsalt. Tilsett mer mel til deigen er passe tykk. Dekk til deigen med plast og la den stå kjølig i et par timer, eller gjerne natten over.

Forvarm stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kjevl ut deigen til den har en tykkelse på ca. 2 - 3 mm og trykk ut figurer med kakeformer og legg på stekebrett med bakepapir. Stek kakemennene i ca. 6 - 8 minutter på midterste rille i ovnen.

La kakene avkjøles helt før de dekoreres med konditorfarge.

Relaterte produkter til kakemennene: