Dele

Jordbærterte

Oppskrift på jordbærterte med gele

Jordbærterte er kake som er ganske enkel å lage og smaker utrolig godt. Med en god mørdeigsbunn, vaniljekrem og friske jordbær er det vanskelig å ikke like en slik kake. I oppskriften på jorbærterten, bruker vi vår lettlagde vaniljekrem. Ønsker du å lage kremen fra bunnen av kan se vår oppskrift på vaniljekrem.

Jordbærterte på en bakerist.

Porsjoner
8

Ingredienser

Tertebunn:

Fyll

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen til deigen sammen i en bakebolle. Kna deigen sammen med rene hender. Ikke kna deigen for lenge - da blir den for hard og kompakt. Den skal "så vidt" bli knadd sammen. Legg deigen kaldt i minst 1 time innen den rulles ut. Deigen må gjerne ligge natten over i kjøleskapet, men må da ligge litt i romtemperatur før den rulles ut igjen.

Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken og avkjøl kremen. I mellomtiden kan du rense jordbærene og dele de på midten.

Lag overtrekksgele etter anvisning på pakken.

Kjevle ut deigen til en ca. 3 mm tykk rund leiv. Bruk mel under og over slik at den ikke henger fast. Smør tertebunnen med smør. Legg leiven oppi ved å folde den i to, ha den over i formen, og fold den tilbake. Sørg at deigen dekker både bunnen og kanten. La gjerne deigen gå litt over kanten, da den krymper litt under steking. Prikk huller i bunnen med en gaffel. Stek tertebunnen midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl etter steking.

Når geléen har begynt å tykne litt, kan du ha vaniljekremen i tertebunnen. Legg på de halve jordbærene og hell over geléen. Sett kaken kaldt til geléen har stivnet helt.

Tips!

Ønsker du en rød gelé, kan du tilsette et par dråper med rød konditorfarge.

Relatert produkt til jordbærterten: