Dele

JORDBÆRIS PÅ PINNE

Oppskrift på jordbæris på pinne

Fantastisk god jordbæris på pinne! Med denne oppskriften er det lekende lett å lage is – uten iskremmaskin.

Har du ikke ispinner, kan du helle røren over i en brødform som du setter i fryseren. Takket være den søte kondenserte melken er det lett å få til fine kuler med denne iskremen.

Jordbæris på pinne

Ingredienser

Til servering:

Annet:

  • Ispinner

Fremgangsmåte

Blend jordbærene til en purè og press gjennom en finmasket sil for å fjerne de små frøene. Kok opp og la småputre på medium varme til det er redusert til halvparten. Hell over i en bolle og la stå i kjøleskapet til den er kald.

Rør kondensert melk sammen med sukker, salt, vaniljeekstrakt og jordbærsaus. Vend inn den kalde jordbærpureen.

Pisk fløte til krem og vend inn i røren. Ha over i isformer. Sett i ispinner, dekk toppen av formene med plastfolie og sett i fryseren i minst 4 timer eller over natten.

Hell sjokoladetrekk over i en dyp kopp eller glass. Dypp isformen raskt i litt lunkent vann og ta ut iskremene. Dypp de i sjokoladesausen, la renne av litt og legg over på litt bakepapir og dryss over kokos. Sett tilbake i fryseren eller server med det samme.