Dele

ITALIENSKE BISCOTTI

Oppskrift på italienske biscotti

Italienske biscotti, eller Cantuccini som de også kalles for i Italia, er små tørre kaker med lang holdbarhet. Biscotti kan lages med forskjellige type nøtter, tørket frukt, sjokolade eller annet godt. I vår oppskrift smaksetter vi deigen med raspet appelsinskall, men her kan du også bruke raspet sitronskall hvis du ikke er glad i appelsinsmaken. Vi bruker også ekte marsipan og hakkede mandler. Våre italienske biscotti er seige og gode i konsistensen.

HVOR LANG HOLDBARHET HAR BISCOTTI? – les gjerne mer om holdbarhet på småkaker

Nystekte italienske biscotti med mandler.

Tilberedningstid
90 min

Ingredienser

  • 130 g revet ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
  • 300 g hvetemel
  • 275 g sukker
  • 1 ts vaniljestang (kun frøene)
  • 125 g smør
  • 2 stk egg
  • 1.5 ss Idun Mors hjemmebakte - Romessens
  • 125 g mandler
  • 1 stk appelsin eller sitron (raspet skall)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme.
Riv marsipanen i et rivjern og ha i en bakebolle med mel, sukker og frøene fra vaniljestangen.

Ha romtemperert smør i en annen bolle og rør inn eggene - ett av gangen til en jevn masse. Smak til med romessens til slutt. Tilsett de tørre ingrediensene og rør det hele godt sammen. Ha i raspet skall fra en appelsin eller en sitron og grovhakket mandler. Rør lett sammen.

Ha deigen over på en ren kjøkkenbenk med mel på. Synes du deigen er litt klissete, kan du kna den sammen med litt av melet. Del deigen i to like store deler og form de til to "pølser" som du legger på et stekebrett med bakepapir. Pass på å ha litt avstand mellom de, da de eser litt ut under steking. Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter til de er lett gylne i fargen.

Ta de ut av stekeovnen og la de avkjøle seg helt (de kan gjerne ligge til neste dag). Når de er helt avkjølt, skjærer du de i ca. 1 cm tykke skiver og legger på stekebrett med bakepapir - med snittflaten ned på stekebrettet. Stek de oppskårede biscottiene ved 160 grader i ca. 10 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.

TIPS!

Biscotti oppbevares best i en lufttett kakeboks, og er også godt egnet til å fryses ned.

Relatert produkt: