Dele

ITALIENSK PIZZABUNN

Ekte italiensk pizza

Italiensk pizza gjenkjennes gjerne med en tynn og sprø pizzabunn, og siden bunnen en tynn har den lite men smakfull topping.

Det finnes utallige oppskrifter på italienske pizzabunner, men akkurat denne er fra vår italienske venn Ettore. Han jobber som baker på Italiensk Bakeri på Lier, og er en mester på italienske pizzaer.

Italiensk pizzabunn i runde deigemner.

Tilberedningstid
120 min

Porsjoner
4

Ingredienser

Pizzabunn:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig i ca. 10 minutter. Ha i 2 teskjeer med kaldt vann og elt deigen ytterligere i 2 minutter.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter.

Forvarm ovnen til 250 grader.

Del deigen i 4 like stor deler og form deigemnene ut med hendene til tynne pizzabunner. Synes du det er vanskelig å forme med hendene, kan du bruke en kjevle. Legg bunnene på stekebrett med bakepapir. Du må bruke to stekebrett. Har du pizzastein, dette kjempefint å bruke da bunnen blir sprøere. Husk bare på å forvarme pizzasteinen i ovnen innen du steker pizzaene.

Smør på tomatsaus, ost og fyll etter eget ønske. Vær moderat med fyllet, da dette er tynne italienske pizzabunner.

Stek pizzaene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge.

Tips!

Pizzagjær gjør at deigen slapper av mer, og ikke trekker seg så lett tilbake når den skal formes ut. Velger du å bruke fersk gjær i stedet, er det like viktig å bruke små mengder gjær siden deigen skal heve så lenge. Husk derfor at 1 pose med Pizzagjær (4,5 teskje) tilsvarer 1 pakke med fersk gjær (50 gram)

* Tipo 0 betyr at hvetemelet er ekstra fint malt. Bruk gjerne pizzamel fra Pizzabakeriet.

Relatert produkt: