Dele

Italiensk pizza

Ekte italiensk pizza slik italienerne gjør det!

Italiensk pizza gjenkjennes gjerne med en tynn og sprø pizzabunn og med lite topping. Denne oppskriften er fra vår italienske venn Ettore, som er en mester på italienske pizzaer!

Hjemmelaget italiensk pizza på en bakerist.

Porsjoner
4

Ingredienser

Pizzabunn:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt deigen smidig i ca. 10 minutter. Ha i 2 teskjeer med kaldt vann og elt deigen ytterligere i 2 minutter.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter.

Forvarm ovnen til 230 grader.

Del deigen i 4 like stor deler og form ut med hendene eller kjevle hver del til tynne pizzabunner og legg på stekebrett med bakepapir. Du må bruke to stekebrett. Har du steinplater til pizza ser dette kjempefint å bruke da bunnen blir sprøere, husk bare på å forvarme de i ovnen innen du steker pizzaene. Smør på tomatsaus, ost og fyll etter eget ønske. Vær moderat med fyllet, da dette er tynne italienske pizzabunner.

Stek pizzaene i ca. 10 - 15 minutter eller til de har fått en fin og gyllen farge.

Tips!

Pizzagjær gjør at deigen slapper av mer, og ikke trekker seg så lett tilbake når den skal formes ut. Velger du å bruke fersk gjær i stedet, er det like viktig å bruke små mengder gjær siden deigen skal heve så lenge. Husk derfor at 1 pose med Pizzagjær (4,5 teskje) tilsvarer 1 pakke med fersk gjær (50 gram)

* Tipo 0 betyr at hvetemelet er ekstra fint malt. Bruk gjerne pizzamel fra Pizzabakeriet.

Relatert produkt til den italienske pizzabunnen: