Dele

Italiensk marengs

Italiensk marengs som topping

Italiensk marengs er pisket sammen med varm sukkerlake og gir en sterk marengs som holder fasongen godt. Den inngår gjerne i en moussé, men er perfekt å bruke på toppen av terter. Denne marengsen tåler å fryses ned til senere bruk.

Les også artikkelen Marengs – slik lykkes du!

Hjemmelaget italiensk marengs på en sitronterte.

Porsjoner
10

Ingredienser

Marengs:

  • 300 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 50 g sukker
  • 240 g eggehvite

Fremgangsmåte

Bland sukkeret sammen med vannet i en kjele og kok opp til 116 grader. Bruk et termometer, gjerne et sukkertermometer som angir gradene. Man bør helst ikke røre i sukkerlaken mens den koker, for da massen kan sukre seg.

Mens laken kokes opp, piskes eggehvitene opp sammen med den andre delen sukker. Begynn på laveste hastighet og pisk i 30 sekunder og pisk videre i ca. 1 minutt på høyeste hastighet eller til massen er halvstiv.

Når sukkerlaken er varm nok, helles den i eggemassen. Pass på å helle langs kanten av bollen slik at sukkermassen ikke henger igjen på pisken.

Når alt av sukkerlaken er i massen pisker man videre på lav hastighet til marengsen er avkjølt, ca. 10 - 15 minutter. Ønsker du å tilsette marengsen farge eller smak, tilsetter du dette til sist.

Massen er nå klar til bruk, enten som en ingrediens i en kake eller stekes på brett ved 150 grader i ca. 15 - 20 minutter, men dette er litt avhengig av hvor store marengsene er.

Tips!

Italiensk marengsmasse kan fryses ved å legge den i en tett pose, eller den kan lages dagen i forveien og da oppbevares i kjøleskapet med plastfolie over.