Dele

ITALIENSK LANDBRØD

Hjemmelaget italiensk landbrød

Italiensk landbrød med surdeig og pekannøtter er et godt brød med en pikant smak.

Dette italienske landbrødet lages med en fordeig slik at smak og aroma får utviklet seg over tid. Pekanøttene kan erstattes med andre nøtter eller droppes helt hvis man vil ha et brød uten nøtter. Med durumhvete i fordeig vil deigen oppta fuktigheten bedre og gi et lettere og luftigere brød.

Hjemmelaget italiensk landbrød på en trefjøl.

Tilberedningstid
270 min

Porsjoner
2

Ingredienser

FORDEIG:

VIDERE:

Fremgangsmåte

FORDEIG

Smuldre gjæren sammen med vann og surdeig i en bakebolle for kjøkkenmaskin. Tilsett hvetemelet og bland til en deig. Dekk bakebollen til med plast og la deigen hvile på kjøkkenbenken i ca. 60 minutter.

VIDERE

Tilsett de øvrige ingrediensene foruten saltet. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 12 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig. Tilsett saltet og elt ytterligere i 2 minutter. Deigen skal være løs, men ikke klissete.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 60 - 90 minutter.

Velt deigen over på kjøkkenbenken og del den opp i to like store deler. Deigemnene skal nå formes til to brød uten at deigen knas for mye. Rull de formede brødene i mel og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader og sett inn en ildfast form med 1 liter vann i bunnen av ovnen. Vannet vil fordampe under steking og gi brødet en fin farge og sprø stekeskorpe.

Snitt toppen av brødene med en skarp kniv eller et barberblad. Sett brødene inn på midterste rille i ovnen og senk temperaturen til 220 grader. Stek brødene i ca. 30 minutter og avkjøl brødene på rist etter steking.

TIPS!

Ved å tilsette deigen bakehjelpemiddelet Ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger.

Relaterte produkter