Dele

Iskake med kjeksbunn

Enkel iskake med kjeksbunn

En frisk iskake med kremost og friske bær smaker nydelig på en varm sommerdag. Digestivekjeksen kan byttes ut med din favorittkjeks hvis du heller vil ha en annen smak på bunnen. Kaken er lett å lage og er utrolig god!

 

Hjemmelaget iskake med friske bær.

Porsjoner
8

Ingredienser

Bunn:

Fyll til iskaken:

  • 4 stk eggeplommer
  • 170 g sukker
  • 400 g Philadelphiaost, romtemperert
  • 2 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 2 ss sitronsaft
  • raspet fra 1 stk sitron
  • 4 stk eggehviter
  • 2.8 dl kremfløte
  • Friske bær til pynt

Fremgangsmåte

Knus kjeksen, smelt smøret og bland sammen. Kle en 20 cm springform med papir og press kjeksblandingen i bunnen av formen.

Skill eggene i hvite og plommer. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en luftig masse. Rør inn kremost, vaniljesukker, sitronsaft og sitronskall til en jevn masse.

Visp eggehvitene til et hardt skum i en separat bolle og kremfløte til krem i en annen. Rør forsiktig inn vispet krem i en gule eggemassen og pisket eggehviter til sist.

Fordel massen over kjeksbunnen, dekk til med folie og sett i fryseren i minst 6 timer - aller helst til dagen etter. Ta kaken ut av fryseres, pynt med friske bær og server!

Tips!

Det er lettere å skjære i den frosne kaken hvis den får stå i romtemperatur i noen minutter før den skjæres i kakestykker.